Bibliotek

Å ena sidan tycker jag det är viktigt att man baserar sina argument på vetenskapliga fakta och empiriska data, snarare än på åsikter och fritt framfilosoferade teorier. Å andra sidan är det svårt att skapa en lättillgänglig och läsvärd blogg, om varje enskilt påstående skall källhänvisas i löpande text, á la akademisk avhandling.

Jag strävar naturligtvis efter att källhänvisa så mycket som möjligt direkt i mina texter, men som komplettering väljer jag att även här presentera mitt ”bibliotek” – den samling litteratur, forskningsrapporter och medieinslag jag tagit del av som påverkat hur jag ser på olika delar av jämställdhetsdiskussionen.

Bland dessa boksidor, statistiska tabeller, forskningsrapporter och tidningsartiklar återfinner den vetgirige garanterad och ymnig uppbackning för de tolkningar och påståenden jag gör i texter här på bloggen. När jag uppdaterar denna sida i september 2016 har jag 211 listade källor, i form av 28 fackböcker (exklusive ”off topic”-böckerna), 79 PDF-rapporter och 104 nätlänkar.

Trevlig läsning!

Library

Annonser

4 kommentarer

Dela gärna med dig av din åsikt, men tänk på att bemöta andra som du själv skulle önska bli bemött!

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s